Aldığınız tavşan temizlenmiş değilse ilk önce temizleyin.
Tavşan fazla kanlı bir hayvandır. Etrafınızda kar varsa tavşanı temizledikten sonra kara gömerseniz kanı durur. Kanı donmuş temizlenmiş geldiyse eğer tavşanı bir gece öncesinden sirkeli suya yatırın. Tavşandaki kan kokusunun çıkması için bu işlem yapılmaktadır. Aklınıza takılmasın sirkenin tavşanda kokusu ve tadı kalmaz. Bu temizleme işlemlerinden sonra tencereye sıvı yağı koyun. 5 orta boy soğanı ince ince kıyın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan kavrulduktan sonra biber salçasını ve domates salçasını atın ve onları da kavurun. En önemli püf noktası ise bu aşamada tuz atılmaz. Çünkü tuz tavşanın pişmesini geciktirir. Bu sosa en az beş bardak su koyun. Su kaynadıktan sonra tavşanı sosun içine yatırın. Tahminen tavşan en az 2 saatte pişecektir. Arada suyunu kontrol edin.
Tavşana çatalı batırınca eti ayrılıyorsa eğer tuzunu atmaya başlayabilirsiniz. Kısa bir sürede tuzu ile kaynatın ve ocağın altını kapatın. Serviste yanına pirinç pilavı ya da bulgur pilavını isteğe bağlı yapabilirsiniz.
Tavşan hazır.
Afiyet olsun.