Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir

Tavuk Ciğeri Pişirme, zamanın kısıtlı olduğu evrede yapılabilecek olan yemekler arasında yer almaktadır. Pişirme aşaması kısa olmasına rağmen hazırlama doğrama aşaması oldukça zahmetli ve yorucu bir iştir. Yapmayı düşünen hanımlar için söylemek istediğim ilk şey bu yemeği tek başlarına yapmamaları yönündedir. Seçtikleri tencere ve tavayı erkenden yıkamayı unutmamalılar.
Bu kullanılmış olan kapları erken yıkamamaları halinde ciğerin kokusunun sinmesini ve bu ciğer artıklarının kaba yapışıp kalmasına sebep olabilir. Kullanılacak olan malzemeler fazla pahalı olmadığından dolayı düşük bütçeye sahip ailelerinde rahatlıkla yapabileceği yemekler arasında yer almaktadır. Bu lezzetli yemeği yapacak olan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim. Özellikle Türkiye'nin Adana ilinde meşhur olan bu lezzetli yemeğin malzemeleri her yerden temin edebileceğimiz türden ve yapılış aşamaları ise oldukça basit, pratik ve zaman açısından oldukça az bir süre içermektedir. Yemeğin yapılışı basit olduğundan bir defaya mahsus olarak yapan bir ev hanımı bile bir sonraki yapışında rahatlıkla tarife bakmadan yemeği yapabilmektedir. Aşağıda 6 ya da 7 kişilik bir aile için yapılacak olan tavuk ciğerin pişirirken gerekli olan malzemelerini ve yapılış aşamalarını belirtmiş olduk. Kişi sayısıyla doğru orantılı olarak malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse 6 kişilik bir ailede yaklaşık olarak bir kilo tavuk ciğeri kullanılırken, 9 kişilik bir ailede ise yaklaşık olarak bir buçuk kilo tavuk ciğeri kullanılmaktadır.

Tavuk Ciğeri Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yaklaşık olarak bir kilo tavuk ciğer
  • 7-8 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 4 adet orta boy sert domates
  • 1 çorba kaşığı kadar tuz
  • 1 çorba kaşığı kadar toz biber
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?


Pişirirken zorlanmamak için tavuk ciğerimizi önceden doğramamız gerekir. Çünkü tavuk ciğeri doğrama yaklaşık olarak 30-40 dakikamızı almaktadır. Başka birinden yardım istemek ya da yemeği başlamadan önce doğramak bize oldukça zaman kazandırır ve yemeği yapma esnasında telaşa mahal vermez. İsteyenler için domates ve biberi de önceden doğramak avantaj sağlar. Fakat soğanı kavurma esnasında boş bir vakit kaldığından o kadar da zorunlu bir durum değildir.

Öncelikle soğanı küçük boyutlarda doğrayarak önceden ısıtmış olduğumuz tencerede bir miktar yağ ile kavurunuz. Soğan pembeleşince hazırlamış olduğumuz biberleri ince ince doğrayarak soğanla birlikte kavurmaya başlayınız. Yaklaşık olarak 5 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra tavuk ciğeri de bu karışıma ekliyoruz. Ciğer başta siyah bir görüntü içerisindedir. Kavurmaya başladıktan sonra beyazımsı bir renge dönüşür. Bu karışımı da yaklaşık olarak 7-8 dakika boyunca karıştırdıktan sonra domateslerimizi doğrayıp yemeğin içine atıyoruz. Hepsini birlikte karıştırırken tuz, toz biber ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kapağını kapatıp dinlendirdikten sonra kapağı açarak bir süre daha karıştırıyoruz. Daha sonra bu yaptığımız işlemi her 5 dakikada bir tekrar ediyoruz. 3-4 sefer tekrar ettikten sonra yemeğimiz kendi tadını vermeye başladı demektir. Orta pişmiş severler için 5. Tekrardan sonra yemeğimiz hazır demektir. Çok pişmiş sevenler için 7 tekrarı geçmeyecek şekilde tekrar edilebilir. Yemeğin yanında yoğurt, ayran gibi tercihler yapılabilir. Yemeği yapacak olan ev hanımlarına şimdiden kolay gelsin, yiyenler için ise afiyet olsun diyelim.
20.01.2024 12:57:34
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024