Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir

Yaprak sarma nasıl pişirilir, yaprak sarma yapmak çoğu kişiye zor gelebilir. Aslında buradaki zorluk tamamen yaprakların sarılmasıyla ilgilidir. Çünkü oldukça meşakkatli bir çalışma sonrasında, o leziz sarmaları tüketebilirsiniz. Her zorluğun böyle güzel neticesi olursa, denemeye değer diye düşünüyoruz. Yaprak sarma bildiğimiz asma yaprağı ile hazırlanır.
Asma yaprağı ne kadar taze olursa, bir de sultaniye üzüm asması olursa, o kadar ince ve lezzetli olur. Yaprak sarma yapmaya başlamadan önce kullanacağınız yaprağı iyi seçmelisiniz. Çünkü vereceğiniz emeklere değmeli, yerken ağzınızda dağılan sarma hazırlamalısınız. Kart olan yapraklarla hazırlanan sarma, istenen lezzeti vermeyecektir. Piştikten sonra yaprağın damarları kılçık olarak hissedilecektir. Yazın taze yaprak ile hazırlanan sarmalar daha lezzetli olsa da kışın salamura yaprakla sarma yeme keyfinden kendinizi mahrum etmeyin. Eğer salamura yaprak zamanında salamuraya yapıldıysa, sarmalar da lezzetli olur.

Yaprak sarma pişirirken dikkat edilmesi gerekenler


Yaprak sarma zeytinyağlı olarak pişirileceği gibi, kıymalı, etli olarak da pişirilebilir. Zeytinyağlı yaprak sarması için daha büyük boydaki yaprakları, etli olanlar içinde daha küçük boydaki yaprakları tercih etmelisiniz. Hazırlanan iç harcın soğanından, maydanoz gibi yeşilliklerinden, yağına, tuzuna kadar tam kıvamında olmalı, ocakta pişerken pirincin gerektiği kadar pişmesine dikkat edilmelidir. Yaprak sarmasını piştikten sonra zevkli bir şekilde yemek istiyorsanız, hazırlık aşamasına dikkat etmelisiniz.
Eğer salamura yaprak kullanıyorsanız, bunları bir süre suyun içinde bekletmeli ve fazla tuzunu almalısınız. Taze yapraklarda bu sorun yaşanmaz. Aksine yaprağın kendine has ekşimsi aromasıyla daha lezzetli bir sarma yapabilirsiniz. Ancak taze ya da salamura olsun, yaprakları sarmadan önce 5 dakika kadar haşlamalısınız. Bu sayede iç harcıyla uyum içinde pişmesini sağlarsınız.

Yaprak sarma pişirmek için iç harcını özenle hazırlamalısınız. Bunu bazı kişiler kavurarak yapar, bazıları da tüm malzemeyi çiğden koymayı tercih eder. Her ikisinin de lezzeti kendine hastır. Bunu damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz. İç harcında kullanacağınız baharatlar sizin tercihinize göre ayarlanabilir. Bazıları zeytinyağlı yaprak sararken tarçın, kuş üzümü gibi malzemeleri koymayı tercih edebilir. Bazıları da bunları sevmez. Zeytinyağlı da olsa sarmayı geleneksel şekilde pişirmeyi seçer. Tüm bunlar sizin ve sevdiklerinizin damak tadıyla şekillenebilir. Sevdiğiniz malzemelerle hazırlayacağınız her yaprak sarması lezzetli olacaktır.

Yaprak sarma pişirme konusunda dikkat edeceğiniz bir konu da tencereye sarmaların yerleştirilmesidir. Hanımlar genellikle yaprak sarmalarını tencereye sırayla katlar halinde yerleştirir. Bu şekilde pişen sarmaların en alttaki kısmı fazla pişer. Bunu önlemek için en altta kalın yaprakları, yaprakların saplarını koyarlar. Bu konuda size önemli bir püf noktası da verelim. Yaprak sarmalarını tencereye dikine yerleştirin. Bu şekilde tüm yaprak sarmaları eşit şekilde pişer. Her birini sevdiklerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Üstelik tencerenin üzerine sarmalar açılmasın diye tabak kapatma gibi bir derdiniz de olmaz.

Yaprak sarma nasıl pişirilir, nasıl hazırlanır bu konuda sizlere bilgiler vermeye çalıştık. Bunları uyguladığınız takdirde sarmalarınızın tadına doyum olmaz. Aslında en önemli konuyu unuttuk. Tencereye sıraladığınız yaprak sarmasının üzerine biraz zeytinyağlı gezdirmeli ve ocağın kısık ayarında pişirmelisiniz. Diğer yemeklerde olduğu gibi yüksek ısıyı tercih etmeyin. Bir yemek düşük sıcaklıkta için için pişmeli. Bu sayede pişme süresi de kısalır. Yüksek ısıda pişireyim, yemeğim hemen pişsin diye düşünüyorsanız, hata ediyorsunuz. Yemeğinizin hem lezzetine hem de pişme süresine böyle olumsuz etki yaparsınız. Yaprak sarma pişirme konusunda bunlara uyduğunuz takdirde, sarmalarınız kıvamında pişer, sizde ikramınızı yapabilirsiniz. Yaprak sarmasına en fazla yakışan yoğurttur. Etli yaprak sarması ya da zeytinyağlı yaprak sarması yoğurt eşliğinde ikram edilebilir.
21.01.2024 09:38:00
Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024