Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir

Zeytinyağlı sarma nasıl pişirilir, sarma Türk mutfağına özgü yemeklerden biridir. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da sonuca ulaşıldığında verilen zahmete değen yemeklerden biri olan zeytinyağlı sarmanın, hazırlanışı kadar pişirilmesi de önemlidir. Zeytinyağlı sarmanın pişirme aşaması ortaya çıkacak sonucu oldukça etkiler. Pişirme tekniğine dikkat edilerek pişirilen zeytinyağlı sarmanın tadı doyumsuz olur.
Sarmanın türü ne olursa olsun hazırlanışı ve pişirilişine çok dikkat edilmelidir.

Zeytinyağlı sarma pişirilirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir?

  • Zeytinyağlı sarmanın damak tadına hitap etmesi için tercih edilen yaprakların taze, damarsız olması gerekir. Bu nedenle yaprak seçimine çok dikkat edilmelidir. Zeytinyağlı sarmalarda etli sarmalara nazaran daha büyük yaprak kullanılmalıdır. Yaprağın rengi çok koyu olmamalıdır. Damarlı yaprakların içi harcı ne kadar güzel hazırlanırsa hazırlansın, pişme aşamasına ne denli dikkat edilirse edilsin piştikten sonra damarlar tıpkı bir kılçık gibi yerken kişiyi rahatsız eder. Yaprakların sağlam olması da oldukça önemlidir. Aksi halde sarma anında zorlanılabilir, pişme anında da iç harcı dışa çıkabilir.
  • Zeytinyağlı sarma pişirilme anına gelene kadar ki aşamada iyi pişmesi için önemlidir. Sarma için salamura yaprak kullanılacaksa tuzunun çok iyi atılması gerekir. Bunun için bir süre sıcak suda bekletilmesi önemlidir. Mümkünse akşamdan sıcak suya ıslatılarak sabaha kadar bekletilmeli ve suyunun birkaç defa değiştirilmesi gerekir.
    Taze yapraklarında iyi pişmesi için sıcak suda birkaç dakika haşlanması gerekir. Aksi halde pişme anında içi dışından daha çabuk pişerek dışı sert kalabilir ya da iç harcı hamurlaşabilir.
  • Zeytinyağlı sarmanın iyi pişmesi için iç harcının mükemmel olması gerekir. İç harç çiğ ya da kavrularak hazırlanabilir. İç harçta kullanılan baharatlar sarmaya lezzet katar. Ancak baharat miktarının iyi ayarlanması gerekir.
  • Sarmaların eşit şekilde ve aynı anda pişmesi için tencereye sıralanış şekli de çok önemlidir. Tencereye yatay şekilde sıralanan yaprakların alt kısmı daha çabuk pişerek üstü çiğ kalabilir. Üstünün istenilen kıvama gelmesi beklendiğinde altta kalan sarmalar hamur olabilir. Sarma yapıldıktan sonra en güzel şekilde pişmesi için tencereye dik olarak sıralanmalıdır. Bu şekilde her bir yaprak eşit zamanda pişecektir. Bu şekilde piştiğinde sarmalarda açılma ya da patlama da olmaz.
  • Zeytinyağlı sarmanın pişme anında üzerine eklenen su miktarı da sarmanın lezzetinde önemli rol oynar. Eklenen suyun mutlaka sıcak olması gerekir. Sıcak su sayesinde iç malzeme yaprak ile eşit zamanlı pişebilir. Pirinçlerin lapalaşması sıcak suyla önlenebilir. Sarmaların üzerine eklenen su kaynayana kadar sarmalar yüksek ateşte olmalı, su kaynadıktan sonra ateş azaltılmalıdır.
  • Tencerenin kapağı kapatılmadan önce, sarmaların üzerine bir porselen tabak kapatmak sarmaların daha çabuk ve güzel pişmesini sağlar.
  • Zeytinyağlı sarmanın kısık ateşte pişmesi tercih edilmelidir. Yüksek ateşte pişen sarmanın şeklinde herhangi bir deformasyon olmaz. Sarma haricinde her yemeğin kısık ateşte pişmesi tercih edilmelidir. Kısık ateşte pişen yemekler düşünüldüğünün aksine daha çabuk pişer.
  • Sarma ocağa alınmadan önce üzerine bir miktar sıvıyağ gezdirilebilir. Bu işlem lezzetinin artmasını, renginin daha parlak olmasını sağlar. Ayrıca limon dilimleri, salçalı sos ilavesi yapılarak lezzet farkı yaşanabilir. Zeytinyağlı sarmaların soğuk olarak servis yapılması tercih edilir.
20.01.2024 04:54:01
Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024