Enginarlı bakla yemeği nasıl hazırlanır ve pişirilir?

İlkbaharın tazelik kokan lezzetlerinden enginarlı bakla yemeği, zeytinyağlıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Taze bakla ve enginarın birleşimiyle hazırlanan bu nefis yemek, hem besleyici hem de pratik bir seçenek sunuyor. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz tarifin detayları...

20 Kasım 2025

Enginarlı Bakla Yemeği Tarifi


Enginarlı bakla yemeği, hem sağlıklı hem de lezzetli bir ilkbahar yemeğidir. Taze bakla ve enginarın mükemmel uyumu ile hazırlanan bu yemek, özellikle zeytinyağlı olarak tercih edilmektedir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz enginarlı bakla yemeği tarifi:

Malzemeler:


  • 500 gram taze bakla (içi çıkarılmış)
  • 4 adet orta boy enginar (temizlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş)
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


  • Baklaları ayıklayın ve ikiye bölün. Üzerlerine limon sıkarak kararmalarını önleyin.
  • Enginarları temizleyin, saplarını kesin ve limonlu suda bekletin.
  • Soğanı ince ince doğrayın, havuçları ise yarım ay şeklinde dilimleyin.
  • Dereotunu ince kıyın.

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Baklaları ve enginarları tencereye ekleyin, birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzerine sıcak su, tuz, şeker ve karabiberi ekleyin.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Yemek piştikten sonra üzerine limon suyu ve dereotu serpiştirin.
  • Ilınmaya bırakın ve oda sıcaklığında servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Yemeği pişirirken fazla karıştırmamaya özen gösterin, bakla ve enginarlar dağılabilir.
  • Şeker eklemek, yemeğin hafif tatlımsı bir lezzet almasını sağlar.
  • Yemeği bir gece buzdolabında dinlendirirseniz, lezzeti daha iyi oturacaktır.

Enginarlı bakla yemeğini, pirinç pilavı veya yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Çinekop Nasıl Pişirilir?
Çinekop Nasıl Pişirilir?
Dolma Nasıl Pişirilir?
Dolma Nasıl Pişirilir?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?
Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Düdüklüde Mısır Pişirme
Düdüklüde Mısır Pişirme
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bamya Nasıl Pişirilir?
Bamya Nasıl Pişirilir?
Güncel
Bakla Nasıl Pişirilir?
Bakla Nasıl Pişirilir?
;