Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Karides Nasıl Pişirilir

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir, karides deniz ürünlerinde balıkların ardından en fazla tüketilen bir besindir. Aslında kalorisi düşük olsa da kolesterol değeri yüksektir. Bu nedenle kan değerleri yüksek olanlar daha dikkatli karides tüketmelidir. Bunun yanında kilo fazlalığı olanlar içinde oldukça yararlıdır. Tam bir antioksidan deposudur. Karides farklı şekillerde pişirilerek tüketilebilir. İster karides salatası yapabilir, isterseniz fırında domatesli kaşarlı olarak pişirebilirsiniz. Hatta jumbo karides denilen büyük boydaki karidesleri direkt ızgarada ya da mangalda pişirebilirsiniz. Karidesi sevenler sanırız her türlüsünü denemiştir. Karidesi garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Evde sütlü balık yaptığınızda mükemmel uyum sağlar.

Karides pişirirken en önemli unsur kabuklarının ayıklanmasıdır. Elbette bunun yanında haşlamadan önce bağırsaklarını temizlemelisiniz. Sırtına bir çizik atarsanız, bağırsağını kolayca çıkarabilirsiniz. Bunu karides piştikten sonra kesinlikle temizleyemezsiniz. Eğer bunda zorlanırsanız, sırtındaki bağırsağı bıçağın ucunu kullanarak hafifçe kazıyabilirsiniz. Bunları göz önüne alarak, karıdesin ayıklamasına özen göstermeniz gerekiyor. Karidesin kabuklarını ayıklamak için önce haşlamalısınız. Ancak biraz iri karideslerin kabuklarını haşlamadan önce ayıklayabilirsiniz. Karidesin kafasını da ayıklama sırasında koparın. Önce karidesin bacaklarını ve kafasını koparırsanız, üzerindeki kabuğu daha rahat çıkarırsınız. Eğer pişirme sırasında lezzetini arttırmak isterseniz, haşlama suyunu baharatlarla, çeşitli malzemelerle lezzetlendirmenizi tavsiye ederiz. Zamanınız olursa, karidesi ayıkladıktan sonra fazla olan kısmını buzluğa da atabilirsiniz. Bu şekilde canınız karides istediğinde, hiç ayıklama zahmetine katlanmadan direkt pişirebilirsiniz. Sizlere güzel bir karides salatası tarifi hazırladık. Karidesi bu şekilde pişirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer salatasını yapmak istemezseniz, tarifimizdeki gibi karidesi haşladıktan sonra tereyağında hazırladığınız domates sosla birlikte fırında pişirebilirsiniz. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, üzerini nar gibi kızartabilir ve sıcak olarak servis edebilirsiniz. Karides size çok farklı lezzetler tattıracak bir deniz ürünüdür. Bu nedenle aşağıdaki tarifi de denemenizi öneririz.

Karides nasıl pişirilir (Karides salatası)

  • 500 gram karides
  • 3-5 dal maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Karidesin haşlama suyu malzemeleri

  • 1 ince dilim kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım havuç
  • 6-7 dal maydanoz (Bunu süsleme amacıyla kullanacağız)
  • 1 adet defne yaprağı
  • Çay kaşığının ucuyla kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar su

Karides nasıl pişirilir


Önce karideslerin haşlama suyunu hazırlayalım. Sebzelerin hepsini ayıklayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Bunları suyla birlikte tencereye alın. Baharatları, tuzu ve bir yemek kaşığı sirkeyi ilave ederek, ocakta kaynatın. Daha sonra bu suyu süzgeç yardımıyla süzün. Yenide tencerenin içine aldığınız haşlama suyuna ayıklanmış karidesleri atarak pişirin. Karidesin pişme süresi suyun kaynamasıyla birlikte 8-10 dakika sürer. Zaten karideslerin piştiğin, renklerinden kolayca anlarsınız. Karidesin eti bembeyaz olur. Eğer haşlamadan önce karidesin kabuklarını ayıkladıysanız, hemen suyunu süzerek ılınmasını bekleyin. Daha sonra karidesleri bir servis tabağına alın. Bir kâsede sızma zeytinyağını, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın. Bunu haşlanmış karideslerle karıştırın. Ardından karides tabağınız biraz buzdolabında dinlendirin. Yemek zamanında masanın en güzel yerine yerleştirebilirsiniz. Gördüğünüz gibi karides nasıl pişirilir, nasıl hazırlanır diye sorun etmeyin. Oldukça kolay şekilde karidesleri pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 10:46:15
Karides Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Karides Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Karides Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan mal...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beya...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramı...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mev...
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. I...
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirme...
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan ...
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah ...
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zama...
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen me...
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartı...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Sardalya Nasıl Pişirilir
Levrek Nasıl Pişirilir
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan iki...
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Ant...
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmi...
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra' ya düşen herk...
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatatlardan biridir. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaları...
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği tak...
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu i...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024