Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kinoa Nasıl Pişirilir

Kinoa Nasıl Pişirilir

Kinoa nasıl pişirilir, Bir hububat düşünün ki, görünüş olarak bulgura veya ince ince bir mercimek tanesine benziyor. Fakat, et gibi proteinli ve bedende sütten daha iyi kullanılabilen fazla miktarda kalsiyuma sahip. Çok fazla lif oranına sahip, gluten içermediği söyleniyor. Kolesterol içermeyen, yağ oranı düşük, basit hazmı yardımıyla çocuk ve bebek amaçlı de çok besleyici bir hububat.

Kinoa hububat olmayan fakat hububat benzeri kullanılan Güney Abd'deki And Dağları'nda yetişen bir nebattır. Yüzyıllar öncesi bölgenin halkı İnka uygarlığının en ciddi besin kaynağı durumda olan bu mütevazı nebat, besin değeri keşfedilince son zamanlarda çok fenomen olmuştur. NASA uzaya sevk edilen astronotların beslenmesinde kinoa kullanmış, BM 2013 senenini "Kinoa Yılı" duyuru etmiştir.

Kinoa Ne Türlü Pişirilir?


Kinoayı 1/2 saat suda bekletin. Sonra kabuğunda bulunan saponin maddesinin acı tadının yok olması amaçlı akan ilgisiz suyun altında tel süzgecin içerisinde ovalayarak güzelce yıkayın ve süzün. Eğer suda bekletecek zamanınız yoksa akan suda güzelce yıkayın. Bir kıstas kinoa amaçlı 2 kıstas sıvı/akışkan kullanılmalıdır. Su kullanmak yerine tavuk veya et suyu da kullanabilirsiniz. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp sıcaklığını azaltın. Kısık ateşte 12-15 dk. Civarı pişirin. İleri ki zamanlarda tencereyi ocaktan alıp 5 dk. Dinlendirin. Pişen kinoa taneleri şeffaflaşır ve dışarısında bariz beyaz spiral çizgiler meydana gelir. Kinoa paketlerinin üstünde de ne türlü pişirileceği ve birtakım tarifler bulunmaktadır. Birçok çok sofrada kullanılabilen kinoa güzel bir enerji kaynağı, fazla kalite protein içeriyor ve de şişmanlatmıyor. İsmi hepimize başka gelse de yararlarını okuduğunuz vakit sebep bundan önce denemediğinize inanın üzüleceksiniz. Kinoa, İnka'ların 'tahıl ana' ismini verdikleri muhteşem bir hububat. Son Zamanlarda halen Ortada ve Güney Abd vatandaşının çok kullandığı bir besin. Bir de yerken ağzınızda patlayan kesecikler varmış benzeri çıkardığı çıtırtıyı da çok seveceksiniz. Birden çok saat suda bekletip, içerisinde bulunan enzimleri harekete geçirdikten sonra yalnızca 5 dk. Benzeri az bir zamanda pişiyor. Suda bekletmek istemezseniz tekrardan sıkıntı yok, pişme ömrü değişmiyor, yalnızca ekleyeceğiniz su ölçüsü değişiyor. Islatarak pişirir, bolca yıkarsanız, kuru börülceye alternatif kokusu da oldukça hafifliyor. Vitamin, mineral ve lif içeriği çok yüksektir ve kolesterol içermez: A, B, C, D ve K vitaminlerini içerir kinoada kolesterol yoktur. Bununla birlikte kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor ve bol miktarda lif içerir. Kinoada yer alan lif kabızlığa, demir ise kansızlığa faydalıdır. Kalsiyum kemik ve dişleri güçlendirir. İçerdiği süperoksit dismutaz enziminin yaşlanmayı geciktirici tesiri bulunur ve cildi yıpranmaya karşın korumaktadır.

Kinoa Ne Türlü Tüketilir?


Kinoanın tadı ve kokusu birçok baskın değildir, kendine has bir aroması bulunur. Son derece hafif ve lezzetli durumda olan kinoayı bulgurun ve pirincin kullanıldığı tüm yemeklerde kullanabilirsiniz. Pilava, çorbalara koyabilirsiniz. Garnitür olarak yemeklere ekleyebilirsiniz. Haşladıktan sonra salatalara koyabilirsiniz. Sebze, et ve tavuk benzeri yemeklere de yakışıyor. Ekmek, kek ve kurabiyelerde, pilavlarda ve dolma içinde kullanabilirsiniz. Süt ile haşlayıp veya kavurup irice dövdükten sonra müslilere koyabilir, un haline getirip pasta, kek, kurabiye ve hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Bununla birlikte kinoa tohumlarını çimlendirip bu filizleri salata ve ilgisiz yemeklerde kullanabilirsiniz.

Son Güncelleme : 20.01.2024 09:41:24
Kinoa Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kinoa Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kinoa Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan mal...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beya...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramı...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mev...
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. I...
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirme...
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan ...
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah ...
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zama...
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen me...
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartı...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Sardalya Nasıl Pişirilir
Levrek Nasıl Pişirilir
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan iki...
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Ant...
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmi...
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra' ya düşen herk...
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatatlardan biridir. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaları...
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği tak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024