Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bakla Nasıl Pişirilir

Bakla Nasıl Pişirilir

Bakla Nasıl Pişirilir, bakla genellikle ilkbahar aylarında sofralara lezzet katan ve insan sağlığı için faydalı olan baklagiller familyasına ait bir sebzedir. Türk mutfağında özellikle zeytinyağlı, kuşbaşılı, kıymalı ve meze çeşidi olarak hazırlanan yemekleriyle ünlü bir sebze özelliğindedir. Bakla nasıl pişirilir sorusuna cevap verecek olursak örneğin baklayla hazırlanan fava sıklıkla yapılan ve severek tüketilen bir meze türüdür. İlkbahar aylarında taze olarak toplanan baklaya halk arasında şeker bakla veya süt bakla olarak da isimlendirilir. Bakla ayrıca protein ve vitamin bakımından oldukça güçlü bir besin olmasının yanı sıra bakla taneleri henüz tazeyken yemyeşil iken kurutulması halinde kahverengi bir renk almaktadır. Taze baklaya oranla kurutulmuş bakla çok daha fazla besleyici özelliklere sahiptir. Bakla bünyesinde barındırdığı B1, B2, B6 ile K vitaminlerinin yanında potasyum ve magnezyum mineralleri bakımından da bir hayli zengindir.

Bakla Nasıl Pişirilir İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg taze bakla
  • 300 gram koyun kuşbaşı et
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet iri boy domates
  • 2-3 adet sivri yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri için

  • Büyük bir kâse yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Bakla Nasıl Pişirilir Nasıl Yapılır?


Bakla yemeği pişirmeye ilk olarak 1 kg taze baklayı bir bıçak yardımıyla uçlarını ve kılçıklarını aynı taze fasulyede olduğu şekilde temizleyerek başlayalım. Ardından uçları ve kılçıkları temizlenen taze baklaları yine taze fasulyede olduğu gibi kırarak su ile doldurulmuş bir kabın içine alarak beklemeye bırakalım. Baklalar hazır hale geldikten sonra basınçlı tenceremizi ocağa alarak içine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek tereyağın erimesini ve ısınmasını sağladıktan sonra üzerine 300 gram kuşbaşı doğranmış koyun etini alarak etler renk değiştirerek bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan kuşbaşı etlerin üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra sivri biberleri de yemeklik doğrayarak basınçlı tencereye ilave ederek kavurma işlemini sürdürelim. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayıp tencereye ekleyerek birkaç kez çevirdikten sonra yemeklik harcın üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber ilave edip salçaları ezerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.

Daha sonra kavrulmakta olan yemeklik harcın üzerine hazır hale getirerek beklettiğimiz taze baklaları ilave ederek baklalar sararıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Baklalar istediğimiz şekilde kavrularak sarardıktan sonra üzerine yarım demet incecik kıyılmış dereotunu ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra taze baklaların üzerini 1 parmak aşacak kadar kaynar su ilave ederek basınçlı tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirerek ocaktan alalım. Ardından taze bakla yemeğimizin üzeri için 1 kâse yoğurdun içine 2-3 diş ezilmiş sarımsak ve bir miktar tuz ilave ederek hazır hale getirerek bakla yemeğimizin servisi esnasında üzerine sarımsaklı yoğurtla birlikte servise sunalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 22:26:07
Bakla Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bakla Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bakla Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan mal...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beya...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramı...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mev...
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. I...
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirme...
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan ...
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah ...
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zama...
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen me...
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartı...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Sardalya Nasıl Pişirilir
Levrek Nasıl Pişirilir
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan iki...
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Ant...
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmi...
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra' ya düşen herk...
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatatlardan biridir. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaları...
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği tak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024