Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir, en lezzetli balık çeşitlerin olan kalkan balığı hem oldukça leziz hem de hazırlanışının çok basit olmasından dolayı balık sevenler tarafından sıklıkla tercih edilen balık türlerindendir. Karadeniz!in en ünlü dip balıklarından olan kalkan balığı Akdeniz, Ege ve Marmara denizinde ise çok seyrek rastlanmaktadır. Dört mevsim avlanabilen kalkan balığı tüm yıl tüketilebilmesinin yanı sıra en leziz vakti ocak ayı sonlarından başlayarak mart ayının ortalarına kadardır. Kalkan balığı nasıl pişirilir sorusunu ise şu şekilde cevaplayabiliriz. Kalkan balığının buğulaması, kâğıt kebabı ve tavada kızartması oldukça nefis olmaktadır. İlkbahar aylarının sonlarına doğru ve ağustos ayında tutulan kalkan yavrularının tavada kızartılması da oldukça lezzetli olmaktadır.


Kalkan Balığı Pişirmek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1- 1,5 kg kalkan balığı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar un veya mısır un

Kalkan Balığı Nasıl Yapılır?


Kalkan Balığı pişirmeye ilk olarak kalkan balıklarını temizleyerek başlayalım. Şayet kalkan balığını balıkçıdan temizlenmiş olarak aldıysanız bol su altında iyice yıkadıktan sonra istediğimiz irilikte dilimledikten sonra süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bekletelim. Ardından süzdürme işlemi tamamlandıktan sonra geniş bir kabın içine temizlenmiş kalkan dilimlerini alarak Üzerine 1 kahve fincan sıvı yağ, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı silme karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek balıklarla birlikte sosu iyice karıştırarak harmanladıktan sonra soslanmış kalkan balıkları sosun iyice balığa geçerek lezzetlendirmek için yarım saat kadar bir kenarda beklemeye bırakalım.

Ardından verilen sürenin sonunda yine düz bir tabağın içine 1 su bardağı kadar un veya mısır unu ilave ederek üzerine bir miktar tuz ekleyerek önce tuzla unu harmanlayarak sos içinde bekletilen kalkan balık dilimlerini çıkartarak unu bulayalım. Ardından balık tavasına yeteri kadar sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım ve una bulanmış kalkan balığı dilimlerini kızgın yağın içinde ve yüksek ateşte arkalı önlü kızartarak tabanına kâğıt havlu serilmiş servis tabağına çıkartarak mevsim salatası eşlinde ve bol yeşillikle birlikte sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Güncel

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6