Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru bamya nasıl pişirilir, Kuru bamya çorbası en çok sevilen yemeklerimiz arasında yer alır. Yapımı biraz uğraştırsa da lezzeti ile sofralarımızda sık sık yer alır. Kuru bamya alırken küçüklüğüne dikkat etmek son derece önemlidir. Bamyalar küçük olursa yemek o kadar güzel olur. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez çorbaları arasında yer alan bamya, misafirler tarafından da çok sevilerek tüketilir.

Kuru bamya yemeği için gerekli olan malzemelerimiz
  • Üç iplik kuru bamya
  • 250 gram yağsız kuşbaşı et
  • İki adet domates
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir adet kuru soğan
  • Üç yemek kaşığı domates salça
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı toz biber
  • Bir bardak sıvı yağ
  • Aldığı kadar su
  • Bir yemek kaşığı tuz limon
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Öncelikli olarak kuru bamya yemeğini yapmadan önce bamyaları sofra bezinin arasına koyup iyice birbirine sürterek üzerinde bulunan küçük kılların gitmesini sağlarız. Bu sürtme işlemi ne kadar uzun sürerse bamyalar o kadar güzel temizlenir. Temizlediğimiz kuru bamyaları güzelce yıkadıktan sonra tencerenin içerisine koyup, üzerine yaklaşık olarak iki litre kadar su ilave ederek; haşlamaya bırakırız. Haşlanmakta olan bamyalara su kaynamadan önce bir yemek kaşığı tuzla limonun çoğunluğunu ilave ederiz. Limonu koymaktaki amacımız ise bamya haşlanırken salgıladığı suyun sünmesini engellemek içindir. Ara sıra bamyaları kontrol ederek, pişip pişmediğine bakalım. Pişmeye yakın ocağın altını kapatıp, bamyaları süzeriz. Süzdüğümüz bamyaların üzerine soğuk su ilave ederek, salgıladığı sıvının gitmesini sağlarız.

Şimdi başka bir tencerenin içerisine öncelikle sıvı yağımızı ilave edip, ocağın altını yakarız. Küçük küçük doğradığımız etleri içerisine atıp kavurma işlemine başlarız. Etlerimiz kavrulurken içerisine koymak için soğanları soyup, küçük doğrayıp tencerenin içerisine ilave ederiz. Etle birlikte kavrulan soğanların üzerine temizlediğimiz ve doğradığımız ince yeşil biberleri ilave ederek, kavurma işlemine devam ederiz. Diğer taraftan da domatesleri soyup küp doğrayarak, diğer karışımların içerisine ilave ederiz. Bütün malzemelerin kavrulduğundan emin olunca içerisine domates salçası ve biber salçasını da ilave edip, güzelce kavuruyoruz. Birazda salçayla kavurup, özleşmesini sağlarız. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine toz biber, bir miktar limon tuzu ilave ederek; yaklaşık olarak üç litre su koyup içine haşladığımız bamyaları ilave ederiz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yaptığımız yemeğin çerisinde bulunan bamyaların miktarını isteğe göre artırmak ya da azaltmaktır. Bamya çok olsun diyorsanız yani çok taneli olsun isterseniz bamya miktarını artırmalısınız. Ancak çorba gibi olsun diyor iseniz bamya miktarını biraz azaltmanız gerekir. Daha sonra bamya çorbamız kaynadığı zaman kısık ateşte yirmi dakika kaynayıp, ocağın altını kapatırız. 10 dakika dinlendikten sonra kuru bamya çorbası yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri