Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Sazan balığı, göl ve derelerden yakalanabilen, pullu ve pulsuz çeşitleri bulunan, birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Avlanması oldukça kolay olan bu balığı, farklı pişirme yöntemleri ile sofralarınıza getirebilirsiniz. Sazan balığı, tercihe göre tavada fileto, ızgara, kızartma ve buğulama olarak hazırlanabilir. Bu makalede, sazan balığının fırında nasıl pişirileceğini anlatacağız. Yanında çeşitli salata ya da yeşilliklerle sunulduğunda harika bir lezzet elde edebilirsiniz.

Fırında Sazan Balığı Tarifi Malzemeleri

  • 5 adet sazan balığı
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet limonun suyu
  • Defne yaprağı
  • Tuz

Fırında Sazan Balığı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, balıkların içini yanlamasına açarak temizleyin ve bol su ile yıkayıp kağıt havlu üzerine alın. Bu arada, soğan, patates ve havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin. İçine bezelye ve defne yaprağını da ilave ederek sebzeleri hazırlayın. Sazan balıklarını tuzladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine yan yana dizin. Daha sonra, balıkların içine hazırlamış olduğunuz sebzeleri yerleştirin. Bir kâse içerisinde limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp balıkların üzerine gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Balıklar piştikten sonra servis tabağına alarak yanında yeşil soğan ve turp ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Sazan balığı, yüksek protein içeriği ve omega-3 yağ asitleri ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığını destekler ve beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasına katkıda bulunur. Ayrıca, sazan balığı D vitamini açısından da zengindir, bu da kemik sağlığı için önemlidir. Fırında pişirme yöntemi, balığın doğal lezzetini korurken aynı zamanda daha sağlıklı bir pişirme seçeneği sunar. Fırında sazan balığını çeşitli baharatlarla tatlandırarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Kekik, biberiye ve karabiber gibi baharatlar balığın tadını zenginleştirir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Güncel

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Güncel

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Güncel

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri