Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar deniz ürünlerini sevenlerin vazgeçemediği bir tercihtir. Ancak kalamarı hak ettiği pişirmek, lezzetini tam olarak almak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Özellikle kalamar ayıklandıktan sonra mutlaka marine edilmelidir. Hazırladığınız bu sosun içinde bekleyen kalamarı bir daha yıkamayacaksınız. Direkt olarak pişireceksiniz. Kalamarın en öneli özelliği dışı çıtır olacak, içi de yumuşak olacak. Kalamarı yumuşak yapan pişmeden önceki sosudur. Dışının çıtır olmasını sağlayan pişerken yapılan sosudur. Yani kalamar hem pişirmeden önce soslanacak hem pişirme esnasında hem de yerken yanında özel sosla tüketilecek. Şimdi kalamar nasıl pişirilir hep birlikte göz atalım.

Kalamar ayıklandıktan sonra sosa yatırılmalı


Kalamarı ayıklanmış olarak satın aldıysanız, bol suyla iyice yıkayın. Eğer dilimler halinde kesilmediyse, doğrama tahtası üzerinde kesin. Bu aşamada hazırlanan sos kalamarın yumuşacık pişmesini sağlar. Lastik gibi bir kalamar yemek istemiyorsanız, kalamarı böyle marine etmelisiniz. Kalamar yerli olursa, daha kısa süre sosta kalsa bile yumuşak olur. İthal denilen kalamarlar sosta daha uzun süre kalmalıdır. Aslında bu sosun hazırlanması oldukça kolaydır. Ancak balıkçılara sorsanız pek sır vermezler. Vereceğimiz tarifle mükemmel bir marine sos hazırlayacaksınız. Tavsiyemiz doğranmış kalamarları bir buzdolabı poşetine koymanızdır. Bunun içine 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı bildiğimiz toz karbonat ve 1 çay kaşığı tuz koyun. Bunları torbanın dışından kalamarları elinizle köpürte köpürte karıştırın. Hatta bir şişenin tersiyle hafifçe kalamarların üzerine de vurabilirsiniz. Bu şekilde torbada kalamarları hazırlarsanız çok rahat olur. Daha sonra torbayı bir kâseye koyarak buzdolabında dinlenmeye koyun. İsterseniz hemen pişirmediğiniz kalamarı buzluğa bile koyabilirsiniz. Hemen pişireceğiniz kalamarı 2-3 saat bekletin.

Kalamar pişirilirken de soslanmalı


Kalamarı pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarın. Torbanın içinden kalamarları bir tabağa alın. Bunları kesinlikle yıkamıyorsunuz. Marine sosla kalamar yumuşacık pişecek. Ancak dışının çıtır çıtır olması içinde bir sos hazırlayacağız birlikte. Şimdi yine bir buzdolabı poşetinin içine kalamarın miktarına uygun mısır unu, biraz irmik, yeteri kadar tuz, hatta karabiber gibi baharatlarda koyabilirsiniz. Ancak bu sosta pek baharat kullanmamanızı öneririz. Kalamarın kendi lezzetini koruması daha iyi olur. Tabağa çıkardığınız kalamarları da torbanın içine koyun. Torbadaki tüm malzemelerle birlikte kalamarın bulanmasını sağlayın. Gördüğünüz gibi her şeyin bir kolayı var. Yoksa kalamarları tek tek sosa bulamakla uğraşacaktınız.

Sıra kalamarı kızartmaya geldi. Tavanın içine bol miktarda sıvı yağ koyun. Yağın fazla olması çok önemli. Çünkü kalamar kısa sürede altın rengi gibi kızarmalı. Öyle çevirmekle falan zaman kaybetmemelisiniz. Fazla kızarırsa yine lastik kıvamında olur. Bu nedenle bol yağın içinde fazla sıkışık olmadan kalamarların kısa sürede kızartılması gerekir. Pişen kalamarları delikli kepçeyle alarak, içine kâğıt havlu açtığınız servis tabağına koyun. Böylece fazla yağını da çeker. Ancak hiç merak etmeyin marine sosta karbonat kullanıldığından, çok yağ çekmez. Artık kalamar servis edilmeye hazır. Ancak yanında özel sosu olmadan kalamar yemek de olmaz. Kalamarla servis edilen birkaç sos türü bulunmaktadır. Özellikle ceviz içi, ekmek içi, yoğurt ve mayonezle hazırlanan sosu herkes severek tüketir. Elinizin altında bu malzemeler olmazsa, sadece mayonez, limon suyu, tuz ve dövülmüş sarımsakla da kalamara yakışacak lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde kalamarla birlikte ikram edeceğiniz sosları kendiniz hazırlayabilirsiniz. İsterseniz sosları baharatlarla lezzetlendirebilir, kalamarın keyifle yenmesini sağlayabilirsiniz. İşte kalamar nasıl pişirilir, nasıl soslanır, nasıl lezzetli olur bunlara cevap vermeye çalıştık. Umarız beğenmişinizdir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 12:04:17
Kalamar Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kalamar Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kalamar Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan mal...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beya...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramı...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mev...
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. I...
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirme...
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan ...
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah ...
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zama...
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen me...
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartı...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Sardalya Nasıl Pişirilir
Levrek Nasıl Pişirilir
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan iki...
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Ant...
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmi...
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra' ya düşen herk...
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatatlardan biridir. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaları...
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği tak...
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu i...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024