Ahtapot Nasıl Pişirilir

Ahtapot Nasıl Pişirilir

Ahtapot nasıl pişirilir, ahtapot pek çok kişinin severek yediği, ancak pişirmekte zorlandığı deniz ürünlerinden biridir. Ancak ahtapotu hazır temizlenmiş olarak aldığınızda kolayca lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında ahtapotu temizlemeyi öğrenebilir, ahtapotu nasıl işleyeceğinizi ve yemeye hazır hale getireceğinizi öğrenebilirsiniz. Aslında çok zor olmayan ahtapot temizlemek, sıkça ahtapotu pişirmenize neden olabilir. Bu lezzetten mahrum kalmazsınız. Deniz ürünlerini severek tüketen kişiler içinde, bu ayrı bir zevk olacaktır.

Ahtapot eti ilk yakalandığında oldukça elastik bir yapıdadır. Bunun lezzetli bir şekilde tüketilmesi için, haşlaması ve ayıklanması gerekir. Ahtapotun yenilen kısmı, derisini ayıkladıktan sonra içinden çıkan pembe beyaz renkte olan etidir. Bu lezzetli et parçası leziz salatalar hazırlamanızı sağlar. Bu lezzetli et ahtapotun sekiz tane bacağının içinde bulunur. Ahtapotun diğer kısımlarından kullanabileceğiniz kayda değer et çıkmaz. Ayıkladığınız kafasından, önce içindekileri çıkarmalı ve geriye kalan torba gibi bölümü et olarak kullanılmalıdır. Ancak derisi mutlaka ayıklanmalıdır. Balıkçıların ahtapotu yakaladığı zaman hemen sert zemine vurduklarını çoğu insan duymuştur. Bunu yapmalarının sebebi sadece pişirildiği zaman etinin yumuşak olmasını sağlamaktır. Yine de ahtapot iyi haşlanırsa, böyle yapılmasına gerek duyulmaz. Şimdi sizlerle ahtapotun nasıl ayıklanması gerektiğini ve nasıl pişmeye hazır hale getirilebileceğini paylaşalım.

Ahtapot ayıklama

Eğer ayıklanmamış bir ahtapotu pişirmeniz gerekirse, hiç telaşlanmanıza gerek yok. Aşağıdaki sırayı takip ederseniz ahtapotu kolayca ayıklayacaksınız. Bundan sonra masanızı süsleyecek, damak tadınıza hitap edecek lezzetli bir ahtapot salatası pişirebilirsiniz.

Ahtapot önce bol suyla yıkanmalıdır. Daha sonra kafasının kenar kısmını bir kesme makasıyla kesin. Parmaklarınızı kafasının bu kısmından sokarak, kafayı ters çevirin. Şimdi kafasında bulunan ağız kısmını ve diğer organları içinden çıkarın. Daha sonra kafanın içini iyice yıkayın. Bu arada tencereye bol su koyarak kaynatmaya başlayın. Ahtapotu kaynayan suyun içine atın. Bu suyun içine 2 çorba kaşığı kadar kimyon koyarsanız, haşlama sırasında etrafa yayılan kokuyu önlersiniz. Haşlama sırasında ahtapotu arada bir karıştırın. Bu şekilde ahtapotun en az 2-3 saat haşlanması gerekiyor. Ahtapotun haşlanması sırasında etinin sertleşmesi ve kabuğunun soyulacak kıvama gelmesi gerekiyor. Daha sonra ahtapotu suyun içinden alın ve soğumasını bekleyin. Eğer ahtapotu iyi pişirdiyseniz, derisini soymakta zorlanmayacaksınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken konu derisini soyarken ahtapotun etini de kaldırmamaktır. Yani derisinde et kalmasın. Kafasındaki ve bacaklarındaki etleri bir kasenin içine koyun. Artık ahtapot salatasını hazırlamaya başlayabiliriz.

Ahtapot salatası hazırlamak için gerekli malzemeler
  • 1 adet ahtapot
  • 4-5 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2-3 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Kaynama suyuna 2 yemek kaşığı kimyon
Ahtapot nasıl pişirilir

Ahtapotu yukarıda anlattığımız şekilde güzelce ayıklayın. Bunu yine içine kimyon koyduğunuz suyla haşlayın. Ahtapottan çıkardığınız etlerin hepsini iri küp şeklinde doğrayın. Ahtapotun iyi ayıklandığını bacaklarından anlayabilirsiniz. Eğer bacaklarından çıkarılan et pürüzsüz ve beyaz olursa, ahtapotu iyi işlediğinizi anlayabilirsiniz. Doğranmış etleri güzel bir salata kasesine yerleştirin. Üzerine sızma zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu gezdirin. Malzemelerin hepsini güzelce karıştırın. Yalnız tuz konusunda biraz dikkatli olun. Çünkü ahtapotun kendi tuzu bile çoğu kişi için uygun miktardadır. Bu malzemeleri koyduktan sonra ahtapot salatasını 2-3 saat buzdolabında bekletin. Bunun nedeni ahtapotun bunları içine çekmesi içindir. Bu da ahtapot pişirmenin küçük bir püf noktasıdır. Daha sonra taze soğanları da ince kıyarak, ahtapot salatasıyla karıştırın. Artık ahtapot salatası ikram edilmeye hazır. Bundan sonra ahtapot nasıl pişirilir, nasıl hazırlanır öğrendiniz. Kendinizi bu zevkten mahrum bırakmayın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 27.10.2018 20:07:49

Ahtapot Nasıl Pişirilir Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Ahtapot Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Donmuş mantıyı elde etmek için öncelikli olarak mantıyı hazırlayıp; buzlukta şoklamak gerekir. Elde yapılan mantı hazır ...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beya...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramı...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mev...
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. I...
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirme...
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan ...
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah ...
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zama...
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen me...
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar, hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızar...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Rüyada Yemek Pişirmek
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Rüyada Balık Pişirmek
Rüyada Ekmek Pişirmek
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan iki...
Rüyada Yemek Pişirmek
Rüyada Yemek Pişirmek
Rüyada Yemek Pişirmek, çok anlamı vardır. Bunun yanında hangi yemekleri pişirdiğinin önemli olduğu da görülmüştür. Rüyada yemek görmek hayırlara ve...
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Ant...
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmi...
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra' ya düşen herk...
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatatlardan biridir. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaları...
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği tak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018