Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Enginar Nasıl Pişirilir

Enginar Nasıl Pişirilir

Enginar nasıl pişirilir, enginar ister salata olarak ister bakla ile zeytinyağlı olarak, isterseniz etli yemeği, zeytinyağlı dolması yapılan bir sebzedir. Enginar pişirmek aslında çok kolaydır. Önemli olan enginarı karartmadan ayıklamak ve pişmeye hazır hale getirmektir. Özellikle batı illerimizde bolca yetişen enginarı, artık her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Çünkü konservesi, dondurulmuşu hemen her markette satılıyor. Hatta mevsimi dışında bile enginarı rahatlıkla bulabilirsiniz. Tahmin ediyoruz enginarı sevmeyen de pek yoktur. Zeytinyağlı garnitürlü olarak pişireceğiniz enginarı her yemekle birlikte ikram edebilirsiniz. Etli pişireceğiniz enginarı ana yemek olarak, enginar dolmasını, salatasını yardımcı yemek olarak servis edebilirsiniz. Yani enginar çok amaçlı kullanılabilir.

Enginarın ayıklanması kolay olsa da bazı kişiler bundan çekinir. Öncelikle enginarın taze olanını alacaksınız. Eğer dondurulmuş ya da konserve enginar kullanıyorsanız, ayıklama derdiniz de olmaz. Enginarın ilk olarak dışındaki en kart yaprakları tek tek çıkarılır. Ardından yaprakların en uç kısımları bıçakla kesilir. Bunu yaptıktan sonra enginarın yapraklarını elinizle gevşeteceksiniz. Bu şekilde ortadaki tüylü kısmını rahatlıkla görürsünüz. Bu bölümünü bir tatlı kaşığının yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz. Taze enginarın üzerinde kalan yaprakları da yeterince taze olur. Pişirdiğiniz zaman oldukça lezzetli olur. Bazı yörelerde bu yapraklar taze olsa da ayıklanır. Ancak kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın. Özellikle karaciğerin sağlığına çok yararlıdır. Şimdi sıra enginarın pişene kadar kararmaması için yapılacaklara geldi. Geniş bir kâseye su, un ve limon suyu koyun. Ayıkladığınız her enginarı bunun içine atın. Bu şekilde enginarın temizlenmesi tamamlandı. Bundan sonra enginar nasıl pişirilir, bunu anlatmaya çalışalım. Enginarı en lezzetli tariflerinden olan kuzu etiyle pişirilen yemeğini sizlere anlatalım. Birlikte hazırlayalım, akşam yemeğine yetiştirelim. Hepinize kolay gelsin.

Etli enginar için gerekli malzemeler

  • 7 adet taze enginar
  • 350 gram kuşbaşı kuzu but eti
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 2-3 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Etli enginar nasıl pişirilir


Öncelikle enginarları anlattığımız şekilde ayıklayın ve bunları içine unu ve limon suyunu koyduğunuz suya bırakın. Ancak bunun da bir püf noktası var. Suyun içine koyduğunuz enginarların çanaklarının ters olmasına dikkat edin. Bu şekilde enginarların kabuk bölümleri de kararmaz. Enginarların sapları da taze olursa, bunların üst kabuklarını soyarak, 2 cm'ye kadar kesip limonlu suya atın. Enginarlar pişmeye hazır. Şimdi diğer hazırlıklarımıza geçebiliriz.

Yemeği pişireceğimiz tencerenin içine zeytinyağını koyup ısıtmaya başlayalım. Buna kuru soğanı yemeklik doğrayarak koyalım. Soğan kavrulurken, havucu ayıklayarak içine atalım. Bu arada patatesi ayıklayıp, yemeklik doğrayalım. Soğanlar havuçla kavrulurken, kuşbaşı kuzu etini içine ilave edelim. Eti bu şekilde iyice kavrulsun. Hafif suyunu salacaktır. Suyunu çektiğinde biraz kavrulması yeterli olur. Ardından patatesleri ve enginarları saplarıyla birlikte içine atabilirsiniz. Enginarları dörde bölerseniz iyi olur. Enginarlar beklediği limonlu suyun içinden alındığında hiç yıkanmayacak. Yemeğin tuzun ve karabiberini ilave ederek, hafif enginarların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ilave edelim. Bunu kısık ateşte pişirelim. Enginarın pişmesine yakın yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı unu çırparak terbiyesini hazırlayalım. Enginar yemeğinin içine dökerek karıştıralım. Terbiyenin kesilmemesi için yemeğin sıcak suyundan biraz içine karıştırabilirsiniz. Enginar nasıl pişirilir, bunu anlatmaya çalıştık. Umarız lezzetli bir yemek olmuştur. Sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 20:32:20
Enginar Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Enginar Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Enginar Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan mal...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beya...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramı...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mev...
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. I...
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirme...
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan ...
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah ...
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zama...
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen me...
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartı...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Sardalya Nasıl Pişirilir
Levrek Nasıl Pişirilir
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan iki...
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Ant...
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmi...
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra' ya düşen herk...
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatatlardan biridir. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaları...
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği tak...
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu i...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024