Sinop mantısı yapımında hangi malzemeler kullanılır?

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden Sinop mantısının hazırlanışı için gerekli tüm malzemeler bu listede toplanmış. Un, su ve yumurtadan oluşan hamuru ile özel baharatlı iç harcı, tereyağlı sos ve sarımsaklı yoğurtla buluştuğunda ortaya çıkan bu geleneksel tat, ince işçilik gerektiren bir şölene dönüşüyor.

20 Kasım 2025

Sinop Mantısı İçin Gerekli Malzemeler


Hamuru İçin:


  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

İç Harcı İçin:


  • 400 gram kıyma (kuzu veya dana karışık)
  • 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane

Not: Sinop mantısı geleneksel olarak küçük ve ince hamurlu olarak hazırlanır. İç harcında baharat kullanımı ailenin tercihine göre değişiklik gösterebilir. Servis ederken üzerine sumak serpilebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Çinekop Nasıl Pişirilir?
Çinekop Nasıl Pişirilir?
Dolma Nasıl Pişirilir?
Dolma Nasıl Pişirilir?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?
Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Düdüklüde Mısır Pişirme
Düdüklüde Mısır Pişirme
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bamya Nasıl Pişirilir?
Bamya Nasıl Pişirilir?
Güncel
Bakla Nasıl Pişirilir?
Bakla Nasıl Pişirilir?
;